2014. május 25., vasárnap

4P - Pácban pihent puha pipi

Hozzávalók:

Páchoz:
  • csirkemell
  • tej, rozmaring, friss metélőhagyma, fokhagyma, szárnyas fűszersó
Körethez:
  • kurkumával ízesített bulgur
  • sült zöldségek (cukkini, paradicsom, krémfehér sajt, olívabogyó)
  • zöldfűszerek (oregano, bazsalikom)

Elkészítés:

Pipink mellét szeleteljük, hártyát szépen sorjázzuk, 
sózzuk s közben fokhagymánkat örömkönnyel rostáljuk. 
Tejbe tesszük megáztatni, hadd ússzon a mámorban,
hagymánk is már haptákban áll, mint cserkész a táborban. 
Őrlődik szegény fűszersónk, ha már szárnyas a neve, 
zavaros vízen rozma ring, s hűtőben lesz hűlt helye.
Pácban pihent puha pipink zamatnásszal egybekel, 
sülve hever zöldségágyra, s Bulg Urunkkal szerepel.

Tipp: 1 csésze bulgur, 2 csésze víz, s főzd simán úgy, mint a rizst!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése